Aluminium plafonds voor elke woonruimte
 
De sfeer in een huis wordt op het eerste gezicht vooral bepaald door het meubilair, de vloeren en de wanden. Het plafond wordt vaak letterlijk en figuurlijk over het hoofd gezien. Volkomen ten onrechte, want het plafond kan een ongekend effect hebben op het totale interieur. Met de juiste keze uit de aluminium plafondcollectie van Luxalon kunt u úw plafond de uitstraling geven die past bij úw woonsfeer.
Door het verlaagd plafond van Luxalon kunnen oude beschadigde plafonds, leidingen en buizen eenvoudig worden weggewerkt; alle panelen zijn individueel te demonteren, zodat de bovenliggende ruimte altijd toegankelijk blijft. Luxalon plafonds worden op maat geproduceerd.
 

Type plafondlamellen:

Binnen het productenprogramma van Luxalon zijn drie typen plafonds te onderscheiden, een C-model, een B-model en het nieuwste type L-model. Het type C plafondlamel kenmerkt zich doordat de lamellen tegen elkaar aan liggen, waardoor er een egaal plafond ontstaat. Bij het type B plafondlamel bevindt zich tussen de lamellen een zogenaamd voegprofiel.
Bij het type L plafondpaneel zijn de randen recht omgezet, voor een nog stakkere uitstraling.
 

Plafond type C:

Het plafond kan worden opgebouwed uit drie lameltypen in drie breedte maten (75mm, 150mm en 225mm). De lamellen kunnen eenvoudig op hetzelfde draagprofiel geklikt worden. Ze sluiten vlak tegen elkaar aan. Doordat de panelen vlak tegen elkaar aan liggen en er aan de zijkant van het lamel een vellingkant is aangebracht, oogt het plafond uiterst rustig en vlak.
 
Plafond type B:

Het plafond kan worden opgebouwd uit een draagprofiel met drie verschillende lameltypen in drie breedtematen (80mm, 130mm en 180mm). De lamellen worden op een draagprofiel geklikt. De ruimte tussen de lamellen (20mm) wordt opgevuld met een U-vormig of een V-vormig voegprofiel, zodat er een visueel gesloten plafond ontstaat. De moduulmaat (lamel + voeg) bedraagt een veelvoud van 50mm. Door deze opbouw ontstaat een lijnenspel in het plafond.

Luxalon® plafond type 300L
 
Het plafond is opgebouwd uit een drager met slechts 1 paneeltype met een breedte van 300mm. Doordat de zijkant van de panelen haaks is omgezet, zonder vellingkant, krijg je een bijna onzichtbare overgang tussen 2 panelen. De minimale afhanghoogte is 95mm.
Kleuren:
300L is leverbaar in de volgende kleuren:
0106 - 0181 - 0280 - 0287 - 0382 - 0581 - 0980 - 7113 - 7163 - 7178 - 7358
Specifiek voor het 300L paneel, is nu een extra kleur beschikbaar. Het betreft de kleur 0287 'super mat wit'.
 

Mogelijkheden:

Accentlamellen: dankzij de vele kleuren is het ook eenvoudig om kleuraccenten aan te brengen in het plafond. Door enkele lamellen in een andere kleur in het plafond te plaatsen kunnen bijzonder fraaie effecten worden bereikt. Wilt u het plafond laten aansluiten bij een nieuw interieur, dan is het heel eenvoudig om enkele lamellen uit te wisselen voor een compleet nieuw kleurbeeld.
 
Behalve de kleuren kunnen in een Luxalon plafond ook de verschillende lamelbreedtes worden uitgewisseld voor extra speelse effecten.
Het plafond kan eenvoudig diagonaal worden gemonteerd, zodat een visueel bredere ruimte ontstaat.
Luxalon plafonds kunnen ook zeer eenvoudig onder een schuine kamp worden gemonteerd, eventueel perfect aansluitend op de panelen tegen het plafond.
De panelen kunnen tot ruim 9 meter uit één stuk worden geproduceerd, zodat eventuele koppelingen ook in een grote woonruimte tot een minimum beperkt blijven.
Alle door Luxalon gebruikte panelen worden met zorg behandeld en geverfd. Door de verschillende coatingen zijn de panelen uitstekend bestand tegen vocht.
 

Kleurgebruik:

Kleur en kleurgebruik spelen een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer in een ruimte. Het plafond is het grootste onafgebroken vlak in een woonruimte en daarmee heel bepalend voor de sfeer. het Luxalon plafond is hiermee een uniek interieurinstrument. Door gebruik te maken van verlagingen, diagonale legrichting van de lamellen, kleur-accenten of effen vlakken, is het mogelijk om met een Luxalon plafond elke gewenste sfeer te creëren.
De Luxalon kleurencollectie bestaat uit vier kleurgroepen: Albia, Cognac, Fuchsia en Topas/Aqua. In deze kleurgroepen zijn diverse finishes te vinden, zoals hoogglans, metallic, 'super mat', 'stuco', en spiegelkleuren. Uiteraard sluit een aantal kleuren exact aan op bestaande slijlen voor met name de sanitairkleuren. In totaal zijn er 44 kleuren in de collectie.
 
 
 
Kleuren overzicht
Hieronder vind u de 44 kleuren van de aluminium plafonds terug
 
 
Waar ben ik?
Submenu
Badkamerplafond
Verlaagd badkamer plafond
Een verlaagd plafond in de badkamer. De kleur is modern RVS. Ook goed is te zien dat het schuine dakvlakvlak meegenomen is als plafond, waardoor er een strak en onderhoudsvrij plafond is gemaakt.
© 2018 Serre-Lux Systeembouw     
Design & Programming: Zenlex